Opdateret 15.01.2021

Ginger Beer 

Der findes ikke noget så forfriskende som et iskoldt glas Ginger Beer. En Ginger beer er frisk, - både sød, syrlig og stærk på samme tid, med en let perlende fornemmelse.


At kalde den en "Beer" er måske nok noget af en modulering, - en Giner Beer er mere hen ad en lemonade med mild brus. 


Oftest laves den uden alcoholprocenter, men kan - hvis det ønskes - gæres - hvormed der opnås lave alkolholdprocenter. 


Om du kan lide den sød eller stærk, er meget individuelt. Jeg anbefaler derfor at lave din første Ginger Beer mellemstærk og let sødet. Der kan altid tilføjes mere sukker og mere ingefærd. 


Ingridienser, GM

  • 200 g. øko ingefærd med skræl
  • 2 øko. lime
  • 250 g. rørsukker
  • Evt. 2 spsk. øko. honning
  • 5 l. vand
  • 1 bdt. mynte eller citronmelise efter smag
  • 2 tsk. vinsyre (Kan udelades)


Vigtig: Sættes din Ginger Beer under pkt. 8 i GM ikke på køl, kan du risikere, at den overkarbonere. Hold derfor nøje øje med dine falsker, så de ikke sprænges. 


Udstyr

  • Demi John på 5 L. eller anden beholder
  • Gryde, 2 l.
  • Rivejern 
  • Si, finmasket


Gundmetode til fremstilling af Ginger Beer

Se opskrifter på specifikke Ginger Beer, længere nede. 



1. Forkultur (Starter)

Riv ca. 25 g. ingefærd med skræl. Læg den revne ingefærd i et glas. Tilsæt ½ dl vand + 2 tsk. sukker. Sæt klæde over glasset og lad det stå ved stuetemperatur til indholdet bruser let. 

Det tager ca. 1-3 dage, inden din starter bobler. Gå først videre med opskriften, når din starter begynder at boble (Være klar). 


2. Kog ingefærd & lime

Riv resten af ingefærden. Riv din lime og tilsæt limesaft.

Kog ingefærd og lime i 20 min. i 1½-2 l. vand. Sluk for varmen.


3. Si din Giner Geer

Si din ingefærd fra.


4. Tilsæt sukker & krydreurter

Tilsæt sukkeret imens din Ginger Beer stadig er varm. 


5. Køl ned og tilsæt gæren (Starteren)

Køl din Giner Beer ned, ved at tilsætte det resterende vand. Bland det grundigt sammen. Når din Giner Beer har nået stuetemperatur, tilsættes din starter, som du sier inden. 


6. Smag til

Smag på din Ginger Beer. Tilsæt evt. honning og/eller mere sukker eller limesaft. Du kan også tilsætte syre i form af vinsyre. 


7. Hvile

Lad din Ginger Beer hvile i 1-3 dage. Hver dag rystes beholderen, så vandet i bunden ikke bliver jordslået. Du får samtidig givet din lette gæring, ilt. Så snart din Ginger Beer bobler, er den klar til at komme på flasker. 


8. Flaskning

Inden flaskning, omstikkes til en beholder, hvor du igen kan smage på din Ginger Beer. Smag nu igen om den er sød, sur eller stærk nok. Smag evt. til, hvis du ikke er helt tilfreds. Hæld herefter på flaske og sæt på køl. Din Ginger Beer vil nu karbonere. Ønskes kraftigere karbonering, kan du vælge at sætte den i stuetemperatur i 1-3 dage, inden du sætter på køl.


9. Nyd afkølet

Allerede samme dag du sætter på køl, kan du drikke din Gener Beer. Venter du 2-3 dage, vil den blive mere perlende, som den gære og der dannes kulsyre.  Isterninger, limebåde, citonmelise mv. - gør sig godt til en Ginger beer.

Smagsvarianter

3 dejlige Ginger Beer

Ginger-hyld Beer


Opskrift: Følger gundopskriften. Under GM 4 tilsættes 1 pdt. hyldeblomster. 

Ginger-syren Beer


Opskrift: Følger gundopskriften. Under GM 4 tilsættes 1 pdt. syrenblomster. 

Ingridienser: 

  • GM I
  • 1 bdt. syrener u. stilk ol.

Ginger-rose Beer


Opskrift: Følger gundopskriften

Ingridienser: 

  • GM I
  • 3-5 håndfuld rosenblade

Ingridienser: 

  • GM I
  • 1 bdt. hyldeblomster u. stilk ol.



Lignende artikler i

Selvforsyning & hjemmeproduktion



Højbede - vejen til større udbytte

Vil du gerne have et større udbytte af din hjemmeproduktion i køkkenhaven, skal du igang med højbede. I højbede kan du producere mere effektivt. Læs hvordan her

Sund og nærende kraut m. rødkål

Fermenter dine kål, og få kålen tilat holde længere. Med denne dejlige velsmagende grundmetode, kan du hurtigt lave dine egen kraut. Læs hvordan du gør her. 

Hjemmegarvede skind

Sådan garver du skind! Gav dine egne skind og få dejlige lamme & kaniskind til stuen. Læs hvordan her.