Opdateret 15.01.2021
Der findes ikke noget så forfriskende som et iskoldt glas Ginger Beer. En Ginger beer er frisk, - både sød, syrlig og stærk på samme tid, med en let perlende fornemmelse.
At kalde den en "Beer" er måske nok noget af en modulering, - en Giner Beer er mere hen ad en lemonade med mild brus.
Oftest laves den uden alcoholprocenter, men kan - hvis det ønskes - gæres - hvormed der opnås lave alkolholdprocenter.
Om du kan lide den sød eller stærk, er meget individuelt. Jeg anbefaler derfor at lave din første Ginger Beer mellemstærk og let sødet. Der kan altid tilføjes mere sukker og mere ingefærd.
Vigtig: Sættes din Ginger Beer under pkt. 8 i GM ikke på køl, kan du risikere, at den overkarbonere. Hold derfor nøje øje med dine falsker, så de ikke sprænges.
Se opskrifter på specifikke Ginger Beer, længere nede.
1. Forkultur (Starter)
Riv ca. 25 g. ingefærd med skræl. Læg den revne ingefærd i et glas. Tilsæt ½ dl vand + 2 tsk. sukker. Sæt klæde over glasset og lad det stå ved stuetemperatur til indholdet bruser let.
Det tager ca. 1-3 dage, inden din starter bobler. Gå først videre med opskriften, når din starter begynder at boble (Være klar).
2. Kog ingefærd & lime
Riv resten af ingefærden. Riv din lime og tilsæt limesaft.
Kog ingefærd og lime i 20 min. i 1½-2 l. vand. Sluk for varmen.
3. Si din Giner Geer
Si din ingefærd fra.
4. Tilsæt sukker & krydreurter
Tilsæt sukkeret imens din Ginger Beer stadig er varm.
5. Køl ned og tilsæt gæren (Starteren)
Køl din Giner Beer ned, ved at tilsætte det resterende vand. Bland det grundigt sammen. Når din Giner Beer har nået stuetemperatur, tilsættes din starter, som du sier inden.
6. Smag til
Smag på din Ginger Beer. Tilsæt evt. honning og/eller mere sukker eller limesaft. Du kan også tilsætte syre i form af vinsyre.
7. Hvile
Lad din Ginger Beer hvile i 1-3 dage. Hver dag rystes beholderen, så vandet i bunden ikke bliver jordslået. Du får samtidig givet din lette gæring, ilt. Så snart din Ginger Beer bobler, er den klar til at komme på flasker.
8. Flaskning
Inden flaskning, omstikkes til en beholder, hvor du igen kan smage på din Ginger Beer. Smag nu igen om den er sød, sur eller stærk nok. Smag evt. til, hvis du ikke er helt tilfreds. Hæld herefter på flaske og sæt på køl. Din Ginger Beer vil nu karbonere. Ønskes kraftigere karbonering, kan du vælge at sætte den i stuetemperatur i 1-3 dage, inden du sætter på køl.
9. Nyd afkølet
Allerede samme dag du sætter på køl, kan du drikke din Gener Beer. Venter du 2-3 dage, vil den blive mere perlende, som den gære og der dannes kulsyre. Isterninger, limebåde, citonmelise mv. - gør sig godt til en Ginger beer.
Opskrift: Følger gundopskriften. Under GM 4 tilsættes 1 pdt. hyldeblomster.
Opskrift: Følger gundopskriften. Under GM 4 tilsættes 1 pdt. syrenblomster.
Ingridienser:
Opskrift: Følger gundopskriften
Ingridienser:
Ingridienser:
Vil du gerne have et større udbytte af din hjemmeproduktion i køkkenhaven, skal du igang med højbede. I højbede kan du producere mere effektivt. Læs hvordan her
Fermenter dine kål, og få kålen tilat holde længere. Med denne dejlige velsmagende grundmetode, kan du hurtigt lave dine egen kraut. Læs hvordan du gør her.
Sådan garver du skind! Gav dine egne skind og få dejlige lamme & kaniskind til stuen. Læs hvordan her.