Opdateret 16.06.2021

Syltede Æg

Syltede æg, er nok ikke det første folk tænker smager fantastisk. Jeg kan se, at det er svært at få folk til, i det hele taget at ville smage disse :). 


De smager rigtig godt, - og har du som os mange æg, fordi du har hønsehold, er det dejligt at skifte de almindelige kogte æg ud med disse på frokostbordet.


De syltede æg smager af lidt mere. Det har en let syrlig smag fra eddiken og er samtidig lidt krydrede. Jeg vil gå så lang, som at kalde dem en delikatesse.


De kan holde sig længe - ca. 14 dage i køleskab, hvis ikke mere. 


Ingridienser, GM

  • Æg, 6 stk. 

  • ½ l. hvidvinseddike, eller kombucha-eddike


Kryderier:

  • Lauerbær
  • 1-2 stilke rosmarin
  • 1-2 stilke timian
  • 1 hvidløgsfed
  • 1 tsk. nilliker
  • 1 tsk. pebrekorn, hele
  • Lauerbær


Udstyr, GM

  • Patentglas med glaslåg (Ikke metal, det går ikke)





    Gundmetode 

    Du finder en trin-for-trin guide med billeder længere nede. Klik her


    1. Kog dine æg

    Kog dine æg, så de er hårdkogte


    2. Lav din eddikelage

    Kog eddiken op med alle dine kryderrier. Ld koge 10-15 min, så der kommer mest smag ud i den eddike. 


    3. Køl lagen af

    Køl lagen af, - ikke så den er kold, men den skal heller ikke være brændende varm. 


    4. Put det hele i patentglasset

    Læg æggene i patentglasset og hæld den nu let afkølede eddikelage over. Æggene skal være helt dækkede af lagen. Er de ikke det, kan du tilføre lidt vand. Og ellers må du lave mere lage. 


    5. Hvile

    Lad stå med åben men dog tildækket låg til det har kølet ned. Luk så.


    6. Klar?

    Æggene kan spises med det samme, men har mere smag dagen efter. 

    En del af det at producere hjemme, går vel ud på at udfordre sig selv og sine sanser. Så prøv, om disse æg måske er bedre end du tror. 

    Tine Rix

    Sådan gør du - trin for trin

    1. Kog æggene

    Kog dine æg, så de er faste.

    2. Find ingridienserne frem

    Gør det hele klar til lagen.




    3. Kog lagen

    Kog eddiken op, sammen med dine kryderurter og hvidløg

    4. Put æg i patentglasset

    Læg dine kogte æg ned i patentglasset. 

    5. Hæld lagen over

    Hæld lagen over dine æg, og sørg for at de er dækkede, 

    Lignende artikler i

    Selvforsyning & hjemmeproduktion



    Sund og nærende kraut m. rødkål

    Fermenter dine kål, og få kålen tilat holde længere. Med denne dejlige velsmagende grundmetode, kan du hurtigt lave dine egen kraut. Læs hvordan du gør her. 

    Er hjemmeproduceret kød noegt?

    Kunne dyrehold i selvforsyningen være noget for dig? Læs her hvordan du kommer i gang, - om alt fra etablering og pasning og pleje til slagtning & opskæring.

    Hjemmebryg? 

    Hom godt i gang med hjemmebrygning af alt fra godt special øl, vin, mjød, cider til fermenterede drikke som kombucha og ginger beer.